16. 5. 2017 - INOV-8 CUP – žebříček A- Paprsek

 

O víkendu se druhá, menší výprava oddílu vydala na druhou stranu republiky. Na pomezí Rychlebských hor a Jeseníků těsně pod vrcholem Palaš (1027 m.n.m.) se konaly letošní první „Áčka“.

Už jenom informace, že centrum je u horní stanice lanovky místního skiareálu Paprsek nás varovala. Parametry tratí potvrdily, že půjde o fyzicky velmi náročný závod. Už u D16A se převýšením dostávaly přes 230 m. Sobota byla ve znamení správné volby postupu, kdy volba byla snad na každou kontrolu a boje s nepříjemným podrostem v podobě vysokého borůvčí. Toto všechno bylo okořeněno silně podmáčenými místy, kameny a zbytky sněhu.

Neděle a middle mezi kupkami v prudkém svahu byl opravdovou zkouškou pozornosti a udržení směru. Jakákoli chyba v podobě zbytečného seběhnutí vrstevnice byla znát a musím říct, že po sobotní klasice hodně bolela.

Ani tady se hradecký dres neztratil a v sobotu se dokonce objevil na bedně. Myslím, že Verča, Katka i Vojta se s tratěmi poprali se ctí a dle současných možností. Bohužel zejména v neděli se u všech objevily chyby, které stály cenné vteřinky a lepší umístění.

Osobně musím říct, že se celý víkend podařil a pořadatele se zhostili dvojzávodu se ctí.
Výsledky v ORISu.

Petr B.

Ke článku ještě pohled, který se neomrzí :-). Blahopřeji a děkuji. Kuba.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Ivan :

    Pěkný příspěvek.Díky.Kačce to na bedně a s úsměvem dvojnásobně sluší.