13. 6. 2017 - Grand Finale (Celostátní finále přeboru škol)

Celostátní finále přeboru škol v orientačním běhu

(Čechy pod Kosířem, 7. 6. 2017)

GVN v J.Hradci  reprezentovalo na těchto republikových závodech 15 žáků nižšího gymnázia a 7 žáků gymnázia vyššího. Všichni se se ctí vypořádali s „orienťáckými“ nástrahami vrchu Kosíř i se zákoutími zámeckého parku a úspěšně našli cíl. Poté se nenechali zahanbit ani v masovém sprintu „pro limonádu zdarma“.

Mezi jednotlivci byla z naší výpravy nejúspěšnější Nela Kubáková (2.A), která ve své kategorii obsadila krásné 3. místo.

Vyhlášení výsledků probíhalo před zámečkem a šestice nejlepších děvčat a chlapců ke stupňům vítězů vozil koňmi tažený kočár s livrejovanými vozataji. V kategorii družstev se žáci nižšího gymnázia umístili na 9. místě, žáci vyššího gymnázia na 13. místě.

Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí zde a na programu ČT-sport bude 29.6.2017 v odpoledních hodinách odvysílána z republikového finále reportáž.

Žákům k jejich povedeným výsledkům gratulujeme. Za podporu děkujeme Spolku orientačních sportů Jindřichův Hradec. Naše poděkování patří také sponzorům AGRO-LA, CIRET a Zahradní centrum Jindřichův Hradec, kteří významnou měrou přispěli na dopravu družstev do dalekých moravských Čech pod Kosířem.

M. Míková a M. Kubičková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.