24. 7. 2017 - Pozvánka, Prosba, Nabídka a Reportáž od Ivana K.

 se  pojede v sobotu 12.8.2017. Propozice jsou na: http://www.malikovopen.cz
Všechny orienťáky srdečně zveme, točit se bude skvělé pivo z minipivovaru Kamenice nad Lipou, trati tradiční – dlouhá  pro opravdový bikery,  krátká letos pojede přes vrchol Homolky a je v poho i pro juniory a seniory na trekingových kolech, dětská trať je  bezpečná pohodovka.

Protože Malíkov Smiling Bikers jsme malej oddíl, uvítáme každého kdo nepojede a pomohl by nám na trati jako pořadatel.
Když nám ze SJH pomůže alespoň osm lidí (berem i děti od 13 – 14 let), nabízíme SJH zapůjčení našeho stanu 6 x 12 m pro cca 90 lidí. Stan přivezeme, postavíme, složíme a odvezeme v naší režii.

MTBO  maratón  Zvůle  2017

Tak se nám bohužel sešly ve stejném termínu Řásná a MTBO Zvůle 2017. Ale účast SJH na Zvůli byla pěkná. Pár lidí dalo přednost šestihodinovému týrání na kole před běháním. Počasí vyšlo, zima a deštivo jsou lepší než úmorné vedro. Naši borci zvolili jako vždy taktiku „ vítězství, nebo nic“. Proč taktizovat, třeba se těch dvacet kontrol stihne. V 11.00 nasedli sokolíci na koně s vírou, že v 17.00 je bude těšit dvacet cvaknutí v kartě. Startovní nával se rozprchnul, za chvíli jela každá hlídka sama a kochala se krajinou. Mapa byla zajímavá, A3 z jedné strany s turistickou 1:50 000, na druhé straně MTBO mapa se třemi kontrolami. Turistická mapa byla za trest, přeplácaná, nepřehledná, stejně čárkovaně byla široká asfaltová cesta i lesní pěšina. Profil trati byl plný extrémních stoupání, vrstevnicové alternativy  moc nebyly a bahno v terénu bralo sílu. Trať zajímavá, okolí Landštejna až k Filipovu, okolo Starého Města pohraničnickou cestou přes místní Tatry (Trojmezí). Najít ve slavonickém Muzeu samorostů kontrolu s popisem „ strom za mamutem“ nebyl problém. Na kole jsem ještě nebyl ani na poutním kostele Montserrat.  Od jeskyně pod Bolíkovem na Schillerův kámen  (u Grázlovy sluje) už fakt končil humor, 212 m  terénního stoupání na osmi kilometrech nás definitivně dorazilo. Víme, že všechny kontroly v limitu nestihnem, tak už jen studánku pod Peníkovem. Stoupání z Radíkova na Nový Svět už jistě vidělo bolavější a zoufalejší lidi než nás, doufám. Limit jsme stihli s odřenýma ušima a pouze osmnácti kontrolami z dvaceti možných. Naše trasa  v číslech – 93 km a 1814 m stoupání. Milan K. s Jardou M. věrni své cti i za cenu brutální penalizace za pozdní dojezd vysbírali maximum kontrol. Železný muž Olda V. vůbec nevypadal v cíli utahaně, prý i díky novému celopéru.  Závody dračích lodí (ponorek) byly kvůli hrozné zimě zrušeny.

Závěrem už jen poděkovat Šrot týmu Kunžak za skvělou organizaci a Rosťovi Šmejkalů za parádní zázemí v kempu.

Tak za rok zase na Zvůli.

 

Ivan Kuchyňka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Milanh :

    Blahopřeji k pěknému výsledku. Budu li v JH tak se hlásím jako pořadatel.Potvrdím příští týden. trenér