22. 12. 2017 - Napsali o nás.

ORIENTAČNÍ BĚH – pod názvem „Orlovský HROBeček 2017“ se uskutečnil v Leštině u Skály další ročník klání v horském orientačním běhu, jehož pořadatelem je OK Jihlava. Na pravidla nenáročného závodu se zúčastnilo dvaačtyřicet startujících, a to jednotlivců, dvojic i vícečetných hlídek. Kategorie pohodové akce byly upravené tak, aby prakticky každý něco vyhrál, šlo o odreagování se a načerpání dobré nálady.
Maximálně tříhodinový závod byl hodnocen systémem scorelauf, orientační běžci tak v limitu měli za úkol nalézt co nejvíce z 25 kontrol, které byly různě obodovány podle obtížnosti nalezení a jejich vzdálenosti od startu. Všechna stanoviště šla za 180 minut nalézt, přičemž k tomu bylo potřeba naběhat v optimálním rozvržení zhruba 18 kilometrů. Z tuctu reprezentantů Spolku orientačních sportů J. Hradec dopadl nejlépe Jan Beneš, jenž má z oddílu s HROB nejvíce zkušeností. Odsadil 5. místo v absolutním pořadí.
Vyhrál domácí Marek Prášil, jenž zopakoval vítězství z roku 2015. „Bylo mrazivé a větrné počasí, ale nikdo ze zúčastněných nevzdal. Výsledky tentokrát nebyly nejdůležitější, avšak například výkon žákovské dvojice Kája Dundáček – Míša Nouza je potřeba ocenit. Nasbírali spoustu bodů. Po závodě jsme se všichni občerstvili v kiosku a s dobrou náladou se vrátili domů slavit vánoční svátky,“ uvedl Vladimír Nosek, člen SOS J. Hradec, jenž skončil na příčce přesně v polovině výsledkové listiny.
Absolutní pořadí (28): 1. Marek Prášil (OK Jihlava) 1015 bodů, 5. Jan Beneš 956, 7. Arnošt Komárek 926, 9. Petr Nouza 867, 13. Martin Potužník 820, 14. Vladimír Nosek 802, 15. Iva Benešová 801, 17. Karel Dundáček – Michal Nouza 725, 23. Eva Potužníková – Viktor Potužník – Adéla Potužníková 410, 25. Alois Romanovský 204.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Anonym :

    marek prášil je kretén, který jde přes mrtvoly. nikdy nebyl solidární, je to osamělý člověk, který sám od sebe vyhledává známé a kamarády. jinak se s nikým nebaví a nikdo s ním. je pyšný a povrchní až zlý.pokud s ním nesouhlasíte , tak jste nepřítel a podle toho se k vám chová.
    neboj se říct svůj názor.