7. 9. 2018 - GO WEST, GO WEST tedy Go East, Go East. Go Východ(ky)

Naše krásné a úžasné prázdniny plné orienťáku (jak jinak), jsme zakončili víkendovým horolezectvím na kamenitých, zelených a kopcovatých mapách na Cena Východních Čech 2018. Tohoto prestižního závodu se zúčastnilo cirka 1200 závodníků, kteří se nezalekli deště ani terénů. Z našich řad se našlo 11 odvážlivců z 5 rodin! Což není tak úplně moc, mohli bychom to do příštích let zlepšit, ale alespoň jsme se nemačkali ve stanu.

Trať první etapy se rozprostírala na kamenité podložce s většími kameny ale i skalkami, ale hlavně neprůchodnými hustníky, neschůdnými svahy a nevyběhnutelnými kopci. Ale celkově to byl úžasný terén na potrénování mapy i kotníků a kolen. Nutno dodat že Kačka s Jíťou dopoledne běžely STM (Srovnívací Testy Mládeže) , a tak po náročných dráhových i mozkových testech byly na E1 v nevýhodě vůči těm, kteří vyspávali do 11 hodin.

Druhá i třetí etapa se rozkládala na stejné mapě a velmi podobném terénu. Kopce. Pořadatelé mohli upozornit, že se při E2 bude hodit i cepín, ale co orienťáci nedokážou … S vervou jsme vylezli i ten nejprudší sráz a nikomu se nic nestalo. Celkově si myslím, že jsme si klasiku i zkrácenou (ač to na zkrácenou nevypadlo) užili dostatečně a že podobný zážitek zopakujeme nejdřív na MČR na kláse. Handicap taky nebyl na škodu, protože nejen jednou byl kdejaký soupeř doběhnut modrožlutým dresem.

Z našich řad v součtu: Blažkovy s Jíťou 560 minut v lese, pořadí: 4,13,7 a 17. místo. Kubičkovy s Peťou Nouzů 714 minut v lese, pořadí: 14, 30. místo a neklasifikována. Kubákovy 669 minut v lese, pořadí: 9, 18. místo + závodilo se i v kategorii P a HDR, kde celkové výsledky bohužel nejsou.

Děkujeme za pěkné závody, ještě pěknější terény a nejpěknější počasí ! (bez ironie 😉 )

Kdyby měl někdo zájem mi zkontrolovat výpočty tak tady: https://oris.orientacnisporty.cz/files/4431_5c683032c2920bb901863174f5846abe.pdf

 Kačka B.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.