27. 6. 2016 - Mistrovství ČR, KT – Hojná Voda

Vrcholový závod pro nejlepší běžce ČR. Semifinále v extrémně náročném terénu. S nadsázkou jedno souvislé kamenné pole s občas nějakým větším balvanem nebo skalkou prověřilo fyzické, orientační schopnosti a v nemenší míře i celkovou odolnost. Nemám takový terén rád /nejsem sám/, protože je nebezpečný vzhledem ke zdraví /Jana B.musela pro zranění vzdát a její start na MS v O-biatlonu je ohrožen/. Ale – až na několik výjimek opět vítězili ti nejlepší a rozdělení je spravedlivé. Z našich se do finále A prosadila v pohodě v D16 Eliška a v H16 i Vojta /splněné A pro 2017/. Ve veteraniádě v D45 Iva. To je vše. Několika našim uteklo finále A „o chlup“. Při koncovkách v kamenech hrálo roli i štěstí /a to přeje připraveným/. Z lepších výsledků: Rámcové závody: D10: 2.Míša, 4. Zbyňka. D12: 4. Nela. H14: 5. Jáchym. T5: 13. Tomáš T., 20.Péťa ml. Mistrovství ČR: D16: 4. Eliška. H16: 6. Vojta. Veteraniáda ČR: D45: 11. Iva. D50: 16. Jana T. H50: 26. Milan H., 27.Martin T. H55: 26. Lojza.
Nedělní finále už bylo úplně o něčem jiném. Závod byl opět velmi těžký, ale byla lepší podložka a staviteli bylo umožněno charakterem terénu postavit velmi pěkné tratě, které po shlucích kontrol ve skalách a balvanech pokračovaly sice náročným, ale běhatelným terénem. Moc se mi závod líbil a opět jsem nebyl sám. Z dobrých výsledků našich borců:
Rámcové závody: D10: 3. Míša. D12: 7. Nela. H14: 4. Jáchym. T5: 6. Tomáš T.
Mistrovství ČR: D16A: 4. Eliška /velmi dobrý výkon/. H16A: 17. Vojta V. /jde to i mezi špičkou/.
Veteraniáda ČR: D45A: 11. Iva. D50B: 2. Jana T. H35B: 8. Arnošt. H40B: 7. Petr Bl. H50B: 7. Péťa St., 10. Milan H. H55B: 2. Lojza.
Po těchto náročných závodech nás čekají prázdninové vícedenní a většinou pohodové závody. Sám se moc těším na BOTAS, Silesii, Rumcajse i PP /s pověstnou enormně orient. těžkou Drábovnou/.
Přivítám rád postřehy jiných z tohoto M ČR a Veteraniády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Tomáš :

    Myslím, že to jsou super výsledky, hlavně od našich mladých nadějí:) Eliška, Jáchym, Kačka, Vojta – všichni zabėhli skvěle

  2. Honza :

    Chtěl jsi postřeh ? No jeden mám. Větší humus jsem ještě nezažil.
    To nemělo s orienťákem tak jak se nám líbí nic společného.
    (v sobotu, v neděli nevím, radši jsem už nejel) Honza

    • Jarda :

      S tvým hodnocením soboty úplně souhlasím (stavitel zřejmě neví, jaký je rozdíl mezi orienťákem a survivalem), v neděli jsi ale přišel o hodně – to by se ti líbilo 🙂