6. 7. 2022 - Druhé letní závody – O-Požáry

A máme za sebou i druhé letní závody, O-Požáry pořádané oddílem z Kamenice (nikoliv nad Lipou) v terénech loňského MČR na klasice, v Hornopožárském lese. Účast cca 250 závodníků byla spíše komorní, ale tratě (i terén) velmi pěkné, stejně tak kemp v blízkosti železniční tratě Praha – Čerčany (cestující mohli dumat, co že se to tam děje). Kdo nebyl, může jenom litovat. Na start se sice každý den chodilo (celkem prudce) do kopce, ale kromě druhé etapy byl cíl u shromaždiště, tedy o 140, resp. 70 m níž než start. Pondělní (na metry relativně krátký, ne tak na minuty) middle byl následován úterní poctivou klasikou s několika zapeklitými volbami (v kat. H45A i jiných) přes četná (ne zrovna mělká) údolí. Středeční (pro některé kategorie zkrácená) klasika již byla co se údolních přeběhů týká k závodníkům mnohem milosrdnější, ale stále velmi hezká (Honzovi se v kategorii H45A podařilo i etapově zvítězit).

Bez účasti SJH borců se po úterní klasice běžel odpoledne ještě SMIK (orienťák s migrujícími kontrolami na 45 minut), vyhrál vysočinský Petr Gregor. To by se určitě líbilo Tomášovi 🙂 Nejskalnější (z významné části tedy členové pořadatelského klubu včetně ředitele závodu) si v úterý v podvečer dali i ty pivní štafety. Konaly se nicméně v terénu pondělního middlu a mimo dohled i doslech diváků na shromaždišti. Není tedy možné podat podrobnější reportáž. Snad jenom ten catering, kde slečny měly problém sčítat a odčítat nižší desítky a z čekací doby by občas jeden hádal, že závodníků je nejmíň 10-krát tolik, by pořadatelé pro příště mohli vyměnit 😀

Z celkových výsledků: D10[2] 1. Ondřejka, D12[3] 2. Radka, D16[6] 5. Miš, 6. Zbyňka, D45A[12] 4. Iva, H45A[22] 5. Honza, 14. Arnošt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.