8. 6. 2013 - Úspěch na finále Přeboru škol ČR

Ve středu 5.6.2013 se v Plané n. Lužnicí uskutečnilo Republikové finále přeboru škol v orientačním běhu. Za Jihočeský kraj do něj postoupilo družstvo Gymnázia Vítězslava Nováka J. Hradec, a to v obou kategoriích.

Ještě o víkendu to vypadalo, že závod vůbec neproběhne vzhledem k hrozícím záplavám, ale voda naštěstí zůstala v korytě a díky skvělé reakci pořadatele bylo přesunuto shromaždiště na bezpečné místo.  Na poslední chvíli byly změněny i tratě, neboť nebylo možné v lese přebíhat potok, ze kterého se stala nepřekonatelná řeka. I tak si tratě zachovaly slušnou úroveň a perfektně prověřily všechny závodníky-specialisty, ale zároveň byly zvládnutelné i pro závodníky-amatéry. Samotný závodní prostor byl velmi mokrý, cesty plné bláta, ale všichni naši závodníci to nesli statečně a závod si užili.

A teď konečně k avizovaným úspěchům. Závodu se zúčastnilo přes 300 závodníků. V každé kategorii jich bylo kolem 50. Naši školu reprezentovalo 25 statečných.

V kategorii D7 (6.-7. třída ZŠ) obsadila 1.místo ELIŠKA HOJNÁ, v kategorii DS (1.-4.ročník SŠ) obsadila 2.místo JANA BENEŠOVÁ.

Všichni další závodníci naší školy bojovali na hranici svých možností, orienťáci potvrdili své kvality a neorienťáci bojovali s nástrahami tratě velmi statečně a velkou měrou přispěli k historickému úspěchu GVN JH v soutěži družstev. Smíšené družstvo DH7 + DH9 obsadilo skvělé 4.místo (zvítězilo Gymnázium Turnov) a družstvo DS + HS obsadilo krásné 5.místo (zvítězilo Gymnázium Jana Keplera Praha). Díky tomuto úspěchu mohou v příštím roce reprezentovat Jihočeský kraj 2 družstva v obou kategoriích.

Celkové výsledky včetně fotografií si můžete prohlédnout na stránkách závodu: https://sites.google.com/site/zavod20130605/. Výběr fotografií na stránkách oddílu: http://sosjh.cz/

Na závěr patří velká pochvala všem zúčastněným žákům a studentům GVN za skvělou reprezentaci školy i oddílu SOS J.Hradec. Škole i oddílu patří též naše velké poděkování za pomoc i podporu.

Martina Kubičková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.