22. 6. 2015 - Mistrovství a Veteraniáda ČR na KT

V okolí bývalého dolu Eduard nad Jáchymovem proběhlo toto náročné M ČR na krátké trati. Počasí moc nepřálo, ale na běhání to šlo. Mezi více než 1100 nejlepšími závodníky ČR bylo i 12 našich. Čtyři dorostenky a dvě D21 měly právo startu na M ČR. A to není málo. Veteraniáda přivítala i 6 našich. V terénu plném jam, rýh, hřbítků, údolíček s podrostem borůvčí to lehké nebylo. Je nutno si přiznat, že na M ČR jsme od našich“koníků“ čekali alespoń jeden postup do A finále. Nestalo se. Jen o jedno místo a 8 sec. uteklo „A“ Perče /škoda, i slzičky byly/. Dobře běžela ještě Míša Š. Ostatní neprodaly vše na co mají /smůla, únava, zdraví?/. Veteráni úspěšní byli. Do A finále se prokousali Honza a Martin, naopak velkou smůlu měly Iva a Jana T., tam chyběl jen krůček. Lojza s Ivanem po slušných výkonech na víc než „B“ neměli.
Z výsledků M ČR:
D16C: 15. Eli. D18B: 11.Perča /nejlepší z našich/, D18C: 2. Domča, 11. Parča.
D21B: 16. Míša, D21C: 37. Jana.
Veteraniáda ČR:
D45B: 2. Iva. D50B: 1. Jana T. Obě dokázaly, že do špičky ČR ve svých kategoriích patří.
H45A: 9. Honza. H50A: 19. Martin. Vynikající výsledky, především Honza v první desítce /to už něco znamená/. H50B: 13. Lojza. H70B: 4. Ivan. Oba spokojení, protože porazili své dlouhodobé soupeře.
Tak máme za sebou jarní část sezóny. Čekají nás prázdniny, spousta vícedenních závodů /každý týden/, odpočinek /pozor na kila!/, trénink. Několik jednotlivců vyrazí za závody na sever /Norsko, Švédsko, Finsko/. Tak si to užijme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.