8. 2. 2016 - Pokyny na sobotního Sněhuláka v Třeboni zveřejněny

Přihlášky jsou do čtvrtka 11. února. Pokyny najdete níže:

Pokyny (ostatní info v rozpisu)

 

Systém závodu: Pevné pořadí kontrol – middle

Startovka: jak kdo přijde a řekne si

Mapa: zhola nová! Thierov 1:7500, stav únor 2016

Ražení: dotykem kontroly

 

Podrobnosti k jednotlivým tratím níže

 

 

A

Délka: 5,5 km

Převýšení: 6 m

Pravidla:

Na start je povinný běžecký úsek v délce 1270 metrů (započítán do délky), který můžete využít pro důkladné naplánování postupů

„Modré“ značky se nesmí překonávat – meliorační rýhy, potoky, rybníky. Jedinou výjimkou je přechod po mostě. Pokud rýha není zakreslená v mapě, ale narazíte na ni v terénu, smíte ji překonat jak je libo.

Platí pouze v jednoduché části Mokrých luk – posečené louce: Některé objekty kontrol a podobné objekty okolo kolečka nemusí být vždy nakreslené v mapě – ale z popisů vždy poznáte, na co běžíte. Příklad: hledám kontrolu Význačný strom a vidím poblíž sebe skupinu pěti stromů, ale na mapě mám oblast bílou. Nejdřív zkontroluju ten, co mi přijde v centru kolečka kontroly.

Šance na mokro v botech: velmi vysoká

 

B

Délka: 4,4 km

Převýšení: 4 m

Pravidla:

„Modré“ značky se nesmí překonávat – meliorační rýhy, řeky, rybníky. Jedinou výjimkou je přechod po mostě. Pokud rýha není zakreslená v mapě, ale narazíte na ni v terénu, smíte ji překonat jak je libo.

Šance na mokro v botech: poměrně nízká

 

 

C

Délka: 2,6 km

Převýšení: 3 m

Pravidla:

„Modré“ značky se nesmí překonávat – meliorační rýhy, řeky, rybníky. Jedinou výjimkou je přechod po mostě. Pokud rýha není zakreslená v mapě, ale narazíte na ni v terénu, smíte ji překonat jak je libo. U C je toto pravidlo zavedeno hlavně kvůli rovnocennosti odvážlivců a těch, co se bojí přes rýhy skákat.

Na trati není šance se ztratit, posekanou louku během závodu neopustíte.

Šance na mokro v botech: nulová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.