10. 10. 2016 - Mistrovství ČR štafet, družtev a oblastních výběrů žactva – Prysk

Poslední vrcholový dvojzávod připravili jako vždy kvalitně pořadatelé z N. Boru/BOR/. Zázemí, tratě, mapy a atraktivní skalnatý terén – vše OK. No, moc se nemodlili, protože počasí v SO .. ehm .. no, bylo a zejména obrýlení si moc nepochvalovali. V NE už přes občasné mrholení to bylo na běhání prima. Sobotní M ČR štafet /od DH18 výše/ bylo víceméně vyvrcholením celoroční soutěže štafet a těch se náš oddíl po snad dočasné“emigraci“ Terky a Míši /D21/ a rezignaci dorostenek /D18/ již pravidelně neúčastní. Jsme zaměřeni na mládež a význačnou měrou dodavateli žákovských družtev oblasti Vysočina. Oba závody proběhly na poměrně malém prostoru, tratě se prolínaly a bylo mnohdy náročné/v tom počasí/ se v mapě rychle najít. Náš oddíl přesto postavil /kromě žactva pro oblast/ 6 štafet a 3 družstva.
SO – M ČR štafet: žactvo do HD14 závodilo hlavně za své oblasti a závod sám byl spíše přípravou na NE /poznat mapu, terén, případně formu jednotlivců/. Od dorostu po veterány šlo ale o M ČR a naše štafety bojovaly ze všech sil /nikdo nebyl disk, ani nevzdal/. Celkem se dařilo. Z výsledků, kde byli naši: D14: 5. VYS1 /Terka, Sobotková, Kačka/. D18: 12. OSN /Zrníková, Eliška, Nechanická/. DH12: 6. VYS1 /Prášil, Kája, Orany/, 28. VYS2 /Doleželová, Srbová, Jíťa/, 36. SJH /Nela, Verunka, Míša/. H14: 2. VYS1 /Jáchym, Nechanický, Mareček/.
D135: 20. SJH /Terka, Markéta, Jana T./. H135: 28. SJH2 /Petr Bl., Martin T., Péťa st./, 33. SJH1 /Parky, Kuba, Milan D./. H165: 11. SJH /Honza, Ivan, Iva/. MIX: 25. SJH /Tomáš, Domča, Péťa ml./. Celkem závodilo 571 štafet.
NE – M ČR družstev a oblastních výběrů žactva. Velmi, velmi prestižní závod /protože jen jediný v roce/ a oddíl, který se neúčastní, tak jakoby nebyl. My tam byli, postavili jsme 3 družstva a přispěli svými kvalitními žáky do oblastních výběrů. Žáky jsme pochopitelně sledovali nejvíce, ale tvrdě jsme bojovali se svými tradičními nejmenovanými rivaly v DH21 a veteránech. Zejména nejsilnější kat. DH21 byla z naší strany sledovaná nejvíce, byla pro nás nejnapínavější a až do doběhu do cíle velmi vyrovnaná. Podařilo se složit družstvo /Tomáš zapracoval/ i přes neúčast našich 2 žen v cizině. Družstvo tak tvořili dva veteráni /Honza, Parky/, dvě dorostenky /Eliška, Domča/, jedna D21 /Jana/ a dva H21 /Péťa ml., Tomáš/. Ukázalo se, že ženská část získávala a tady se naskýtá otázka. Co, vy feministky? Jak je možné mít nerovnoprávně sestavené družstvo? /3 ku 4/. Zakročte!! Při čtyřech ženách bychom jistě vyhráli! Tentokrát jsme v závěru těsně podlehli, ale jen počkej ty jeden jihlavský Ježku! – přijde den a zúčtujeme spolu. Dobře bojovaly i štafety DH275 /Péťa st., Jana T., Iva, Ivan, Martin T./ i MIX /Milan D., Terka, Kuba, Markéta, Petr Bl./. Ve výběru oblastí dosáhla naše dvě žhavá želízka na bronzovou medaili /a to se z M ČR velmi cení/ a i ostatní patřili k oporám svých týmů/.
Z výsledků : DH21: 46. SJH /43. SJI/. DH275: 6. SJH. MIX: 27. SJH.
Výběry oblastí žactvo: 3. VYS1 /Nechanický, Terka, Prášil, Stoklasová, Doleželová, Orany, Kačka, Mareček/, 11. VYS2 /Jáchym, Sobotková, Vítek, Jíťa, Srbová, Kája, Starková, Jelínek/. MIX žáci: 10. VYS. /Dočkalová, Jelínek, Kopecký, Verunka, Nela/. Za JeO3 /Ještědská oblast/ zahostovala Míša na klukovském úseku a skončili 8. Závodilo 305 družstev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Anonym :

    Edit „Doleželová“. Tak pro příště, aby nás naši nejbližší neměli za ignoranty. Pro vyšší zastoupení kluků v DH21 hraje poměr kluků a holek obecně (kór v orienťáku):) Feministky tady stejně žádné nejsou.