27. 12. 2016 - Sněhulák č.2 – Tábor, Komora

Výborné zázemí ve sportovním areálu Komora /dějiště MS v cyklokrosu/, přátelská atmosféra i dobré počasí přivítaly 59 borců v závodních kategoriích A,B,C, ostatní. Jirka Vébr závod k prospěchu věci zjednodušil a připravil pro nás moc pěkný dlouhý, brzděný sprint /5,8-4,1-2,2 km/. Brzděný proto, že na dosažené kontrole bylo nutno jednoduchým odečtem dvou dvojciferných čísel zjistit svoji následující kontrolu. Rychlé nožky i mozky to zejména v kat. A zvládaly lépe než zejména děti a starci v kat.B /tam dost disk. -i já/. Na trati byl t.zv.motýlek s rozdělovací kontrolou.Áčkaři to v pohodě zvládli,ne tak já a možná i další v B.Při doběhu na rozdělovačku jsem při ražení zjistil,že daná kontrola je až za 3 další/samozřejmě v pořádku/a v domnění špatných počtů/a tím chybějících 3 kontrol jsem došel smutně do blízkého cíle s vědomím disk.Nějaký „motýl“mi byl v té chvíli ukraden-za 60 let jsem jej nikdy v závodě neběžel a při tréninku byl v mapě nakreslen.
Nás tam bylo mezi 59 závodníky 15-dost málo na náš velký oddíl,ale kvalitu jsme dodali.Z výsledků:
Kat.A/18/:1.Jana,2.Honza,8.Iva,15.Petr B.,16.Ivan K.,17.Markéta.Kačka po dobrém výkonu disk.z 5.místa/vynechala?,nepípla?/
Kat.B/28/:14.Lojza/jediný ze SJH doběhl v pořádku/Verča,Míša,Matěj S.,Ivan-disk/.
Kat.C/12/:1.Martin K./dělené 1.místo/,3.Nela,5.Laura.Tady si myslím že Martin i Nela mají na víc než na tratě pro začátečníky.
Přeji mnoho štěstí a zdraví v roce 2017.Dobrou zimní přípravu a celou příští sezónu.Nejbližší akcí je společný výběh na Nový rok a pak další závody Sněhulákova kufru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Kubákovi :

    Dětem se moc líbilo a pro další závod jsou jistě více motivované, než kdyby skončily disk. v pokročilejší kategorii.

    • Tereza :

      U nás se zase říká “ lepší být poslední mezi borci, než vyhrávat nad začátečníky – nebo malými dětmi“ … zvláště závodím-li za „dobrý oddíl“ 🙂 Tereza

      • Kubákovi :

        Jistě, každý to má nastavené jinak. Někdo je motivován úspěchem, někdo neúspěchem. Vždyť sněhulák je tak trochu jiný OB. Někdo se chce porovnat se soupeřkou s licencí B z jihočeské oblasti (třeba kvůli olympiádě), někdo chce porovnat své síly se sourozencem (vždyť v kategorii byl i další patnáctiletý či šestnáctiletý závodník) a dát si tak rodinný závod. Kategorii C lze navíc v zimě odběhnout i při nachlazení. Ano, Laura – jako nejmladší z kategorie – přišla o své třetí místo.