10. 3. 2017 - Soustředění ve Slovinsku – městské sprinty málem ovládla Jana

Dneska jsme sprintovali v přímořských městečcích Pirana a Izola. Oproti divokým terénům ve vnitrozemí plných závrtů, klíštat, kamení, ostružiní a podobných nástrah přírody šlo o příjemnou změnu.

Kdo čekal jednoduchou procházku po městě byl ovšem zaskočen. Všude byla spousta křivolakých uliček a obyvatel městečka – trhovců, stavebníků, a dalších nástrah města.

V Piraně (nebo v Pirani?) jsme s Petrem Nouzou prověřili trať a testovali, jaká volba postupu byla výhodnější. Na obrázcích níže vždy vidíte červenou (pomalejší) a zelenou (rychlejší) volbu. Červeně je také znázorněno, o kolik byla červená varianta pomalejší.

Výsledky tréninku naleznete zde: Lipica-Pirana. Trénink vyhrála o parník Jana, která ovšem těsně prohrála následující trénink v Izole (paměťový sprint) s naší mladou nadějí Kačkou Blažkovou, výsledky zde: Lipica-Izola. Kačko, bereme tě do Družstva!

 

Piran 1

Pro postup mezi 4 a 5 nemáme relevantní údaje, protože jsme cestou oba zabloudili na kontrolu č. 1.

piran 2a

Postup mezi 8 a 9 nám vyšel úplně nastejno.

Královský postup byl mezi 9 – 10, a bohužel se ani jednomu z nás nepodařilo najít zřejmě nejvýhodnější variantu (zaznačeno oranžovou – tento postup šla Kačka). Většina lidí šla zprava zeleným postupem, který byl  o 20s rychlejší než červený.

piran 2b

Závěr tratě přinesl hodně zajímavé volby, 11-12 byly rovnocenné, ale na následujících postupech se dalo získat po čtvrt minutě, na třináctku to bylo zkratkou přes schody, na 14 naopak bylo třeba se schodům vyhnout (z kopce jsou pomalé) a seběhnout to oklikou přes náměstí.

piran 3

 

Máme se hezky!

17157449_10208546892889259_7458821717622505104_o

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Ivan :

    Trochu dědkovsky závidím,ale i doufám,že poctivá příprava s nutným relaxem přispěje k dobrým výkonům v roce 2017 a že si své „úhlavní soupeře“náležitě vychutnáte od špice v ČR po třeba druhou půlku LV,nebo Sněhuláka.Každý z nás ty své má.