24. 9. 2018 - Lanovkou na start

V sobotu jsem se se svou rodinou vypravila do Herlíkovic na závod východočeské oblasti na zkrácené klasice, který pořádal oddíl orientačních sportů TJ Spartak Vrchlabí.
Závodilo se na dvou mapách. Kategorie HDR, kde soutěžila moje sestra, dostala mapu s názvem „Hlemýždí potok“. Byla to také jediná kategorie, která nejela na start lanovkou, která byla pro ostatní kategorie povinná a pro mě i hezkým netradičním zpestřením.
Ostatní kategorie soutěžili na mapě s názvem „Šindelová strouha“. Zde již byl terén náročný, kopcovitý, s těžkou běžeckou podložkou. Závod probíhal v Krkonošském národním parku, přičemž se běhalo v nadmořské výšce 600 – 1036 m n. m.
S čistou hlavou, kdy nešlo o body, se v krásném neobvyklém terénu závodilo velmi hezky. Závod rychle ubíhal, odpadla i volba postupů, zda se vydat po cestě či jen držet směr, protože cesty nebyly pro moji kategorii až na opravdové výjimky použitelné. Potěšil i výsledek, kdy jsem skončila na 2. místě z 37 závodnic. Z céčkových žákovských kategorií bylo vyhlašováno prvních šest závodníků, z déčkových pak vítězové. Proběhli se i ostatní: Martin st. H35C/22/:19., Žaneta P/47/:11., Laura HDR/61/:49. Všem se nám líbilo.
Nela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.