17. 4. 2022 - Polsko było niesamowite!

Když účastníci soustředění v pondělí půjdou koledovat, dost možná ještě budou v nohách cítit uplynulé dny v Polsku. Program jsme totiž měli nabitý orienťákem, a nejen tím. Každý trénink byl jiný než ty ostatní, a tak jsme získali cenné zkušenosti z rozmanitých terénů i typu závodů. Detaily k orienťácké části najdete níže, já se teď zaměřím na bohatý doprovodný program.

VSUVKA PŘEDSEDY: Velké díky všem Tichým za organizaci již několikátého zahraničního soustředění, už se těšíme na edici 2023! Pozemní fotky ze závěrečného focení najdete TADY. A nyní zpět k Tomášovu shrnutí.

Už první den si četní zájemci vyzkoušeli lezení s jištěním na laně pod mým odborným dohledem. Některé to bavilo až moc, když jsem se pak ptal Kuby Kašky jestli ho víc baví lezení nebo orienťák, tak prý nejvíc horolezení.

Tato průprava se hodila další den – ráno jsme měli centrum tréninku v krásné Dolině Kobylanské, ve které je plno skal a děr k objevování. Děti se vyřádily i odpoledne, kdy jsme navštívili pevnost Rajsko a prošli se bludištěm příkopů a podzemních chodeb. A ti, kterým to ještě nestačilo, se večer podívali do centra Krakowa nebo do Osvětimi.

Následující dny už bylo horší počasí, ale přesto jsme stihli navštívit poušť nebo zříceninu hradu Ogrodzieniec. Spoustu se toho dělo i uvnitř chaty: stolní fotbálek, degustace různých druhů piv, deskové hry, pingpong, sauna, hra na schovku, ochutnávka polských buchet, rozbory postupů a chyb…a spousta další zábavy.

Fotky najdete tady, prosím nahrajte i své

Orienťácká část:
Podlesice v zeleném: Začali jsme v zarostlích mezích, kde nejenže prakticky nebyly vrstevnice, ale áčku z mapy zmizely cesty. O chyby tak nebyla nouze.
Výsledky
Mapy: A B

Morsko: Kdysi tady bylo moře, které po sobě zanechalo vápencové skály, okolo kterých jsme běhali. Tohle byl jeden z nejoblíbenějších tréninků.
Výsledky
Mapy: A B

Dolina Kobylanska: Na pohled krásné údolí nabídlo zajímavé volby postupů, a taky hodně převýšení.
Výsledky
Mapy: A B
GPS tracking

Rajsko: Slovy Parkyho, sem stálo za to jet. V malinkém lese jsme si při lesním sprintu užili spoustu zábavy, doporučuju se podívat na GPS tracking.
Výsledky
Mapy: A B
GPS tracking

Zelazko Mikro OB: V každém kolečku bylo několik kontrol – jaká je tvoje tušíš jen z popisů, a každý měl popisy trochu jiné. Hromadný start sliboval hodně zábavy, a taky že jo, GPS záznamy jsou mimořádně zábavné.
Výsledky
Mapy
GPS tracking

Mistrovství střední evropy dorostu: Využili jsme mapy z CEYOC a tak áčko mělo stejnou trať jako H18, béčko jako D18. V porovnání s časy dorostenců (nutno dodat, že oni to měli ve sněhu) jsme si vedli velmi dobře, Míša Nouza I Tomáš Tichý by vyhráli H18, Jitka Novotná i Vojta Blažek by byli 13. v D18. Plné výsledky kam jsem dodal porovnání s dorostenci jsou tu – H18 a D18
Výsledky
Mapy: A B
GPS tracking

Vrstevnicovka: Hodně lidí se obávalo, že se na mapě, kde jsou skoro jen vrstevnice ztratí, ale všichni zaběhli velmi solidně. Obzvláště bych vyzdvihnul výkon Karla Dundáčka, na jehož večerní komentovaný GPS rozbor dlouho nezapomenu 😊
Výsledky
Mapy: A B C
GPS tracking

Štafety: Hromadný start se osvědčil, a tak jsme vyslali všechny úseky naráz do velmi rychlého, ale těžkého terénu. O chyby a nervydrásající souboje nebyla nouze, štafety byli mimořádně vyrovnané a rozhodovaly vteřiny.
Výsledky
Mapy
GPS tracking

Tisíc jam: To nejlepší nakonec, po cestě domů jsme si zaběhli v lese, kde je jáma na jámě. V tomto unikátním terénu jsme si nevedli vůbec špatně, ale i ti nejlepší udělali nádherné chybky.
Výsledky
Mapy: A B
GPS tracking

Na závěr
Díky všem, kteří se účastnili, vytvořili jste super atmosféru! Ať už to bylo roznášení kontrol, vaření, řízení, uklízení, doprovázení začínajících dětí v lese, nahrávání GPS, točení piva, opravy aut i kol, konzumace palačinek…bez vás by to nešlo. Díky! Určitě plánujeme jarní soustředění i příští rok, tentokrát na jih někam do tepla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.