19. 9. 2023 - Ozvěny MČR na krátké

Vysočinské lesy, to je naše parketa – a tak naše očekávání byla poměrně vysoká.

Sobotní kvalifikace potvrdila očekávání, kdy se do A finále dostala Jíťa, Kamča a Michal. Jana vracející se po zranění to měla velmi blízko, a Cyrda byl od A finále dokonce jenom pár sekund. Les na mapě vypadal příjemně, ale běželo se na velmi těžké podložce – borůvčí, houpáky nahoru a dolu, popadané stromy… takže ano, Vysočina, ale taky trochu Jizerky.

Hlavní ovšem bylo nedělní finále. Terén byl v první půlce podobný jako v kvalifikaci, ale pak se vybíhalo do kopce, kde bylo hodně hustníků a taky trochu čistého lesa, kde se už trochu dalo běžet. Právě v druhé části se hodně rozhodovalo. S napětím jsme poslouchali Béďu, jak se daří našim závodníkům, a vypadalo to slibně!

Jíťa běžela parádně, na rádiu byla ve vedení, a doběhla na krásném 5. místě. Na bronz scházelo jen 13 sekund, které Jíťa ztratila na zákeřné jámě v čistém lese – ale chyby dělali všichni.

Kamču Béďa hlásil taky pravidelně, seběhla se s Zuzanou Jedličkovou a lesem to hodně valily. Kamča říkala, že už na MČR na krátké nemá tak vysoké ambice… no, myslím že 16. místo v republice je fakt skvělý výkon!

Naším posledním želízkem v ohni byl Michal, a dobíhal na suverénním prvním místě. Popsal nám, že běžel perfektní závod, v lese strávíl pouhých 22 minut. S napětím jsme čekali, jak si bude vést konkurence. Trať H18A byla poměrně jednoduchá (i když hlavní favorit udělal neuvěřitelnou 4minutovou chybu a při hledání osmičky nejdřív našel desítku ), a bezchybně běželo více lidí. Nakonec to těsně nevyšlo na bednu (23 sekund), ale bramborová medaile je stejně skvělý výsledek.

Z dalších výsledků stojí za zmínku 4. místo Cyrdy v H16B, a taky souboj o nejlepšího eliťáka v H21D, který vyhrál Peťa Nouza nade mnou. V oblastním žebříčku dominovali v H14 1. Vojta Blažek a 2. Kuba Míchal. Vyhráli sušenky – a pak že se orienťákem nedá živit. Ještě je třeba vypíchnout 23. místo Jáši, který se dobře popasoval s nástrahami trati HDR, kde bylo málo fáborků a část trati vedla mimo cestu. Toho jednou taky uvidíme na mistrovství.

Klubové výsledky:
https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6807&club=SJH
https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=7995&club=SJH
https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6808&club=SJH
https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=7593&club=SJH

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  1. Michal N. :

    Díky Tome za skvělý článek, už se těším na další.😀

  2. Ivan :

    Díky Tome,
    vždy mám radost,když přiblížíte závod jako přímí účastníci.Tyto závod byly pro oddíl velmi úspěšné.