26. 3. 2024 - Jak było w Żelazkach?

Do Polské Jury jsme jeli už potřetí, a byl k tomu dobrý důvod. Zdejší terény jsou špičkové, a kde jinde si je můžeme užít na mapách hned za barákem? Díky krásnému počasí jsme mohli poctivě trénovat, jak nám to šlo můžete posoudit níže:

Počasí před Velikonoci je jako hodit si kostkou – a tentokrát nám padla šestka. Každý den bylo naprosto nádherně. Využili jsme to naplno a každý den absolvovali dva tréninky, někteří si dokonce dali i noční navíc (Cyril se speciální neúplnou mapou) u kterého jsme zkoušeli live tracking a fandili od obrazovek. Výsledky a gps záznamy na livelox najdete níže.

Kromě tréninků ve skalách Jury jsme zavítali i na sever, kde jsme si dali kopcovatý sprint kolem zříceniny hrady Olsztyn a dosyta si užili krásných výhledů. Po sprintu mnoho lidí využilo příležitost navštívit nedaleké město k Częstochowa, kde je hlavní atrakcí slavný obraz černé madony a u něj sbírka berlí lidí, co je tu zahodili, protože byli zázračně uzdraveni. Nám orienťákům se to taky hodilo.

Speciální byl i poslední nedělní trénink na poušti, kde byla spousta kontrol vedle sebe a leckdo se nechal nachytat. Cenné poučení před sezónou – kontrolovat si kódy a udržovat směr.

Zapomenout nesmím ani na to, co se dělo mimo tréninky : rozbory postupů a chyb, turnaj v pingpongu a fotbálku, grilovačka, lezení s lanem, saunování, promítání filmu …a spousta další zábavy. Bylo skvělé vidět, jak si každý a hlavně děti dokáže vymyslet vlastní program.

Fotky máme v albu tady, prosím nahrajte i své. Arnošt nahrál pár skupinových fotek na rajčeti.

Na závěr
Díky všem, kteří se účastnili, vytvořili jste super atmosféru! Ať už to bylo roznášení kontrol, sbírání, stavba tratě (super tratě C!), vaření, řízení, uklízení, doprovázení začínajících dětí v lese, nahrávání GPS, točení piva…bez vás by to nešlo. Díky! Speciální poděkování patří Arnoštovi za koordinaci stavby tratí, tisk map a nahrávání výsledků a liveloxu.

Výsledky a GPS:

Żelazko północ (27.3. poranek)    Rezultaty    Livelox
Rodaki tor krótki (27.3. popołudnie)    Rezultaty    Livelox
Żelazko wschodnia (28.3. poranek)    Rezultaty    Livelox
Krępa sztafety (28.3. popołudnie)    Rezultaty    Livelox    Livelox (D)
Dolina Wiercicy (29.3. poranek)    Rezultaty    Livelox
Zamek Olsztyn (29.3. popołudnie)    Rezultaty    Livelox
Żelazko oni (30.3. poranek)    Rezultaty    Livelox
Rodaki sztafety (30.3. popołudnie)    Rezultaty    Livelox
Pustynia Bledowska (31.3. poranek)    Rezultaty    Livelox

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.